Menu Close

Събаряне на къща – колко струва процедурата

Фирма за разрушаване на постройка

Все повече хора в България се устройват покрай големите градове. Дори и граждани на други страни идват в нашата прекрасна страна и се заселват в градските агломерации, което е показателно за няколко неща.

Първо, районите, намиращи се край големите градове, явно са доста добре устроени, че да са толкова предпочитани дестинации. Второ, тези граждани наистина имат сериозна нужда от спокойствие, което очевадно намират в нашата родина и по-специално в тези кътчета, откъснати от света.

Някои, къщи, обаче, намиращи се на тези райски местенца, са доста остарели. Моралното остаряване, както добре обича да се изразява българинът, е много по-страшно от всяко едно друго остаряване. Докато физическото достигане на преклонна възраст за една постройка е лесно да се прикрие или да се пооправи, то проблемът с моралното може да се оправи само по един начин – генерално разрушаване и издигане на ново здание.

Този проблем, обаче, се вижда доста скъп за някои хора и те решават да се заемат с частични ремонти. По-добрият вариант ли е този, или не, ще разберете в настоящия текст.

По-скъпо ли е частичното от генералното

Частичните ремонти винаги са били в пъти по-предпочитани от онези генерални събаряния на цялата сграда. Каквото и да си говорим, трябва си солидна доза финансов ресурс и чиста смелост, за да понечиш да се изправиш срещу къщата, в която си израснал, например.

Трябва да си на 100% сигурен, че имаш финансовата възможност да приключиш онова, което си започнал, защото както и да го гледаме, вдигането на нова къща не е евтин процес. Именно заради тези причини, хората решават, че ще закърпят „този месец тука малко, другият – ей там ще позамажем“ и т.н. – разбрахте идеята.

Разбирате ли, обаче, че слабото място на частичните ремонти е много лесно забележимо? Всъщност, уловката е там, че ако този месец оправим напълно банята на къщата, то докато оправим другата част от къщата, мокрото ни помещение вече ще е остаряло отново.

Т.е., няма да го им онзи така важен синхрон между отделните помещения, който си е доста важен, за да може наистина да има някакъв конкретен успех от ремонтните дейности в нашия дом. Ако трябва да се каже на по-разбираем език – най-добре е всичко да рухне до основи и наново да се издигне.

Преди да го направите, обаче, експертите съветват да сте напълно сигурни, че можете да си позволите такава мащабна строителна операция.

Къде да търсим правилната фирма

Този въпрос е доста по-важен от това дали изобщо да го направим. Кой да извърши основното разрушаване на къщата и да я вдигне отново? Кой може да изкърти бетона на добра цена, без да ви ограбва?

Една и съща фирма ли трябва да го извърши? Добре ли е да я сменим по някое време?

Всъщност, фирми като Stroizone.com правят точно това, което трябва и при това във всеки един момент. Т.е., ако започнете с друга фирма, не е проблем да завършите с екипа на Stroizone.com.

Все пак, не е зле да приключите ремонтните дейности със същата онази фирма, с която сте ги и започнали. Това ще позволи на майсторите и работниците да изградят една специална, дори леко сантиментална връзка с вашия обект и да постигнат рутината, която ще им помогне в работата.