Menu Close

Тенденции в дизайна на банята през 2022

tendentsii-v-dizayna-na-banyata-prez-2022

За да превърнете банята си в уютно място за уединение и релакс, не забравяйте да обърнете внимание на най-новите хитови тенденции през 2022 година.

Те тепърва ще печелят много внимание през тази година. От тях можете да черпите уникални идеи, за да преобразите напълно вашия интериор. Но нека разгледаме най-впечатляващите от тях.

Безкомпромисен комфорт на ниска цена” е мотото, което следва последните тенденции в дизайна на бани. Безспорният хит в модерното обзавеждане за баня през 2022 година ще са ПВЦ мебелите.

Съвременните им версии са специално обработени за по-голяма устойчивост на влага и се отличават със завидна издръжливост. Предлагат се под формата на рафтове, стенни шкафове или свободно стоящи колони, плотове и етажерки.

Ако искате да направите средата още по-хармонична, можете да изберете плочка за баня, която имитира дърво. Така ще имате модерна и уютна баня, посещението на която ще бъде истинско удоволствие.

Тежките и многобройни мебели напълно загубиха битката и респективно са окачествени като отживелица. Отдавна луксът в банята не е съизмерим със скъпи и тежки мебели или ненужна декорация на прозорци и скъпи материали, използвани в интериора.

Изберете плочки с флорални мотиви

Принципът на минимализма – по-малкото е повече – вече се е вкоренил и ни кара да се замислим за това, което е по-важно, а именно свободното пространство. Предпочитат се плочки за баня с флорални мотиви или такива, които имитират различни естествени текстури, като дърво, камък, мрамор.

Минималистичните мебели, изненадващо функционални, вече напълно завладяха умовете на масата и производителите непрекъснато ни пленяват с нови, по-малки по обем, но по-богати на форми мебели и санитарен фаянс.

Особено впечатляващи са модерните дизайни за вграждане, които освен красивия външен вид освобождават място и правят банята ни много по-просторна. Мебелите за баня от хром и стъкло са друг шик елемент, с който можете да постигнете оригиналност и разнообразие в декора през 2022.

Комбинирайте с огледални повърхности за зашеметяващ ефект и се радвайте на крайния ефект.