Menu Close

Типове кола и кога да я резервираме най-изгодно

Рент а кар

Според специалисти от СпидиКарс, водеща компания в София за отдаване на автомобили под наем, много потенциални клиенти на фирмите за рент-а-кар наемат автомобили, без да се замислят върху това от какъв тип превозно средство ще имат нужда.

Това може и да изглежда незначителна подробност, все пак колата си е кола, но всъщност е от голямо значение за формирането на цената. Не е тайна, че всяко едно превозно средство се предлага с различна тарифа, а понякога разликата може да бъда много голяма.

Кои автомобили са по-скъпи

Традиционно по-високи са тарифите на по-необичайния тип автомобили, като например седемместен за да пътувате с малка група хора или пък луксозен автомобил, независимо от марката.

Съвсем естествено е в такъв случай да очаквате и возилото да ви струва повече, отколкото ако заложите на по-обикновен автомобил. Същото се отнася и ако искате да наемете кабриолет или кола със задвижване 4 х 4.

Кога да наемем луксозен автомобил

Ако сте планирали да наемете по-луксозна кола или пък нещо по-нестандартно като цяло, тогава определено си струва да резервирате възможно най-рано. Според SpeedyCars.eu, в повечето случаи компаниите за отдаване под наем са склонни да поддържат в наличност по-малко от този тип автомобили, ето защо лесно може да се окаже, че всички возила са наети.

Цените на луксозните коли обикновено са стабилни и не се правят промоции, така че е по-малко вероятно да намерите изгодна оферта в последния момент, в случай, че чакате именно за това.

Кога е най-доброто време да резервирате луксозна или нестандартна кола

Най-доброто време за правене на резервацията ако търсите нещо по-нетипично е около три до шест месеца преди пътуване. Това обикновено е идеално като времеви диапазон.

През този период цените са най-конкурентни и ще получите най-добри условия. Няма голяма полза от това да резервирате още по-рано, тъй като едва ли ще има промяна в условията.

Кога е най-доброто време да резервираме стандартен автомобил

Ако имате намерение да наемете някой от по-често срещаните типове автомобили, например нещо по-компактно и от икономичен клас, рядко е проблем да се направи резервация дори и в последния момент преди пътуването ви.

Компаниите за отдаване на коли под наем не само в София, а въобще като цяло, имат много такива модели в наличност.