Menu Close

Подходящи цветя за погребение

Цветя за погребение

Когато купувате цветя за погребение, има няколко възможности за избор. Лилии, орхидеи, рози, хризантеми и други често срещани видове цветя са подходящ избор. Цветята, които изберете, вероятно ще отразяват личността на починалия и обстановката на погребението. Ако не сте сигурни кое цвете да изберете, прочетете за полезни съвети. Закупуването на цветя за погребение не е задължително да е непосилна задача, но е важно да знаете какво купувате.

Рози

Има много видове цветя, които са подходящи за този повод, но розите са може би най-често срещаните. Предлагат се във всякакви цветове и стилове и често се смятат за перфектния избор за погребение. Някои хора избират да изпратят една роза или букет от рози, докато други избират доставка на кошница с цветя. Така или иначе ще трябва да имате предвид темата на погребението.

Традиционното погребално цвете е розата. Докато някои погребални цветя могат да бъдат сантиментални, розите могат да изразят много чувства.

Лилии

Лилиите са красиво цвете за погребение. Това многогодишно цвете отдавна е популярен избор за погребения, тъй като е издръжливо, дълготрайно и изисква малко поддръжка. Те също са сравнително евтини за закупуване и могат да бъдат изпратени до получател срещу таксата за доставка в същия ден. Ако не сте сигурни какъв тип цвете за погребение да изпратите, помислете за лилии.

Хризантеми

Въпреки че често се използват в цветни аранжировки, хризантемите имат сложна история. Докато цветето представлява смъртта в някои страни, в Съединените щати то е символ на истината. Въпреки това, цветето е традиционен избор за погребения.

Орхидеи

Погребални орхидеи могат да бъдат направени по различни начини. Можете да изберете да поставите саксийна орхидея близо до ковчега или да го поставите във всеки ъгъл на сервизното помещение. Орхидеите могат да бъдат малки или големи, така че не се притеснявайте за техния размер. Можете да изберете всякаква форма, която отговаря на личността на починалия и декора на стаята за погребални услуги. Бяла орхидея с дизайнерска ваза, изработена от керамика в кремав цвят, е перфектната почит.

Орхидеите са традиционни цветя за погребения и са популярни по няколко причини. Те не само траят дълго, но и символизират трайна симпатия. Освен това орхидеите са елегантни и луксозни, така че много хора предпочитат да ги изпращат като цветя за погребение. Орхидеите са красив начин за изразяване на любов и съчувствие.

Букети

Когато избирате погребална цветна композиция, трябва да имате предвид няколко неща. Трябва да се съобразите с цялостния ефект на цветята и какво настроение биха създали. Освен това, вземете предвид ароматите на цветята, които избирате.

Погребални цветя са налични както за погребалния дом, така и за най-близките от семейството. Малка флорална композиция, наричана Spray (или клонка) обикновено се поставя в самия ковчег.  Букетът може да бъде оформен и като кръст, възглавница или дори венец.

Някои магазини предлагат красиви аранжировки, с които да изразите почит към покойника подкрепа към близките. В някои случаи, аранжировката може да бъде оформена като букви, съставящи името на починалия. Но дори и да закупите едно единствено цвете, пак ще окажете необходимата почит и подкрепа в трудните времена.

За повече информация последвайте линка.