Menu Close

Кой вид гранитогрес е за вас

Видове плочки гранитогрес

На българският пазар навлезе със сила новият италиански гранитогрес, произведен първоначално през 1980-та година, този нов и революционен подход към подовите настилки изненада света. Иновацията тук се намира в пропорциите и съставките на една плочка от гранитогрес, а не толкова в концепцията на печене.

Как да разпознаете различните видове гранитогрес

Поради спецификациите на производственият процес, на пазара има няколко различни вида гранитогрес, като все един от тях има предвидена употреба – а това значи силни и слаби страни. Ако четете това, значи сте наясно, че има разновидности, но не сте сигурни кой вид гранитогрес е за вас – тук ще намерите отговорите на вашите въпроси.

По какво се различават

В основата си, всички видове гранитогрес са еднакви – производственият процес за тях е еднакъв, като там където се различават е в горните слоеве. Тук не говорим за естетичните качества на видове, а по-скоро наблягаме на утилитарната им употреба, за най-добър ефект е добре да се спрете на плочка, която отговаря на вашите потребности.

Релефните

Релефният гранитогрес има декоративна употреба, като все пак запазва прословутата издръжливост и непромокаемост на семейството. Релефните плочки се произвеждат като за най-горен слой се слагат различни текстури, които много успешно имитират камък, дърво, гранит и други.

Толкова са убедителни, че има вероятност да сте виждали подобна релефна плочка от гранитогрес и дори да не знаете – това е страхотно ако искате да получите определен ефект.

Гланциран

Гланцираната плочка е изключително красива и е подходяща като естетичен акцент, тя става не само за подови настилки, но и също така може да бъде използвана и като облицовка на колони.

Полиран

Полираните плочки са една разновидност на гланцираните, като те имат изключително ефект, траен завършък, който предлага на потребителите да акцентират нещо в тяхното помещение. Рефлективността на полираната повърхност има огледален ефект, които уголемява пространството на едно помещение.

Матиран

Матираната плочка е най-често използваната плочка при мокри помещение или места с много движение и трафик. Тя предлага безпрецедентно сцепление поради своята грапавина, като посоката на различните долини и хълмчета позволяват за един наистина впечатляващ ефект.

Всички тези видове гранитогрес имат своите предимства, както и недостатъци като например релефните могат да бъдат по-трудни за почистване, или полираните и гланцираните могат да изискват по-често почистване.

В крайна сметка решението е ваше, това, което можете да направите, за да си помогнете е това да пазарувате от Praktis.bg, където има налични всички видове гранитогрес, а качеството на техните предложение е ненадминато. Такъв вид плочки са една много добра инвестиция, за която няма да съжалявате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *