Menu Close

Защитен ли е смартфонът със силиконов кейс

Смартфон калъфчета

Съвременните мобилни телефони, особено ако са от по-висок клас, доста често са на висока цена. Това поражда необходимостта да се грижим за тях и да ги поддържаме добре, полагайки всички усилия да ги предпазим от наранявания.

Имат ли нужда от допълнителна защита

Макар смартфоните от най-висок клас да са изработени от все по-качествени и устойчиви материали, отколкото в миналото, смартфоните няма как да бъдат напълно неуязввими на повреда в случай на падане от високо.

Ако изпуснете смартфона си на тротоара или върху друга твърда и груба повърхност, ако той не е защитен с предпазен кейс, той може и да не се счупи, но по корпуса и дисплея най-вероятно ще се появят следи от драскотини, което ще му създаде захабен вид.

Силиконовите кейсове са оптималното решение

Тъй като повредите върху незащитен смартфон могат да бъдат доста сериозни, определено си заслужава и има смисъл да се направи всичко възможно, за да се защитят устройствата от злополуки. Силиконовите кейсове за смартфони са удачен вариант, който има следните предимства:

Не се забелязва

Тъй като силиконовите кейсове са прозрачни (вижте в MyTel.bg), те могат да останат почти незабележими, когато се поставят върху телефона. Ето защо, те могат да предложат решение на онези притежатели на смартфон, които не обичат да поставят върху устройството си нищо допълнително.

Абсорбират удара при злополука

Силиконът е здрав материал, който се отличава с добра абсорбция при удар. Ето защо, той може да предпази всички части на телефона при изпускане, като тук защитата е както отвън, така и във вътрешността на устройството.

Предпазва от вода

Макар съвременните смартфони да не са особено уязвими на вода, малко допълнителна защита не е излишна. Силиконовите обикновено не реагират на вода, така че ако смартфонът ви не е водоустойчив, все пак силата му да устои при случайно намокряне ще се увеличи.

Стабилен захват

Не бива да се пропуска да се отбележи и това, че самата материя на силиконовите калъфи за смартфон предлагат усещане за стабилен захват при работа с устройството.

Те могат плътно да прилепнат към дланта, което чувствително може да намали риска от това да изтървете апарата на земята, особено ако ръцете ви са изпотени през лятото.