Menu Close

Защо е по-добре да се купува от местни фирми?

Купуването на място подкрепя не само местната икономика, но и хората, които живеят във вашата общност. Местните предприятия ценят личната си култура. Често можете да научите повече за собствениците и работниците, както и за историята и културата на вашата общност. Подкрепата за бизнеса в квартала е важен начин да помогнете на общността си да процъфтява и да остане силна. Купувайки на място, вие помагате на даден бизнес да остане отворен и подкрепяте местно семейство.

Предимства на купуването от местни предприятия

Ползите от купуването от местни предприятия са многобройни. Тази практика е изгодна по много причини, включително за подпомагане на местната икономика и благотворителни организации, както и за опазване на околната среда. Малките предприятия обикновено са по-склонни да наемат местни жители и да харчат пари в местната общност. Те, също така, допринасят за местни благотворителни организации и събития, които от своя страна са от полза за общността като цяло. Пазаруването в локални магазини, е много по-лесно и бързо, отколкото закупуването на стоки от онлайн магазини, които обикновено са неефективни.

Ако въпреки това, предпочитате да пазарувате от онлайн магазин, защото е по-бързо и лесно, то отново насърчаваме потребителите да се обръщат към български магазини. Такъв, например е https://www.zebra-online.com/ .

По този начин, хората биха подпомогнали за запазването на работните места. Покупките от тях създават повече работни места и подпомагат местната икономика и общност. Локалните бизнеси даряват на близките благотворителни организации два пъти повече, отколкото по-големите компании. Това помага за изграждането на по-силна и стабилна общност. По този начин всички печелят, а финансовия вдигател се активира.

Местните предприятия предоставят по-персонализирано обслужване. Местните потребители имат повече време да разгледат продуктите и да се срещнат лично със собствениците. Посещавайки магазина, те могат да разгледат стоките отблизо и да вземат информирано решение за покупката си. Едно от големите предимства, пред онлайн магазините е, че потребителите могат да видят продуктите отблизо, което им помага да изберат най-добрия продукт за своя начин на живот. Освен това, купуването на място насърчава взаимоотношенията със собственика на предприятието и подобрява обслужването на клиентите. Мисията на местния бизнес е да помага на общността, както и на бъдещите поколения.

Предимства на подкрепата за местния бизнес

Една от най-добрите ползи от подкрепата на местния бизнес е намаляването на данъците, което до голяма степен се дължи на факта, че собствениците на по-малки предприятия имат по-малко изисквания към пътищата, канализацията и други услуги за безопасност. Независимите предприятия са склонни да генерират по-високи данъчни приходи на продажба, отколкото големите вериги магазини.

Ползите за здравето от купуването на местни храни и стоки са многобройни и разнообразни. Закупуването на местни храни означава достъп до плодове и зеленчуци без химикали, пресни яйца и месо. В България са особено популярни пазарите, бутиците и малки квартални магазинчета, които се поддържат от местния дядо или баба. Следователно, пазаруването от тях, озачава, че подкрепяте своите съседи, приятели и семейство. Тоест, един вид имате лична връзка със собствениците.

Друго предимство на подкрепата на локалния бизнес е, че те допринасят за развитието на общността в страната. Освен че създават работни места и стимулират икономиката, те също така поддържат живота. Местните предприятия организират събития, като например събирания на средства, за да подпомогнат процъфтяването на общността. По този начин те са и добър пример за участие на общността. Вероятно сте забелязали колко бързо се активизират някои от тях, при нужда от средства за лечение на тежкоболни или за деца в нужда. Уникалното в местния български бизнес, е именно това, че той по-голямата част от него се държи от топли и доброжелателни хора. Големите верига магазини почти унищожиха малките междублокови магазинчета, на които всички се радваха. Има малко останали сред тях, които едва успяват да оцелеят, особено след времената на пандемия. Те са част от емблемите на балканската философия и не бива да се оставят.