Menu Close

Защо да изберем алуминиева дограма за дома си

алуминиева дограма за дома

Алуминият е метал, чиито безспорни качества са се доказали с годините в различни индустрии. Една от тях е производството на профили за прозорци. Устойчив на корозия и натоварване, той е съвременно решение за не едно и две домакинства. Алуминиевата дограма е качествено, дълготрайно, надеждно и практично решение, за което ще поговорим в тази статия.

Ако дълги години сте робували на дървени прозорци и редовно боядисвате и подменяте шпакловка за поддръжка на уплътнения, тогава подмяната на този тип прозорци с алуминиеви прозорци определено ще ви спаси от тежките неприятности и тежести всяка година.

По отношение на дизайна на външната стена на сградата, независимо от нейното предназначение, не забравяйте, че прозорците играят много важна роля. В допълнение към изключителния си външен вид и естетика, алуминиевата дограма е много ефективна при енергоспестяване и шумоизолация.

Както всеки друг вид дограма и в този случай има няколко предимства и недостатъци, за които е препоръчително да се информираме преди да купим. Дългият експлоатационен период на алуминиевите профили наистина е много определящо, когато се стигне до финализиране на решението за покупка. Ето защо алуминиевата дограма се нарича още и „вечна“. През годините тя никога няма да промени първоначалните си характеристики и естетически вид. Алуминият е метал, характеризиращ се с висока устойчивост на вредни ефекти като силен вятър, ниска или висока температура, виелици, бури, обилни снеговалежи и прочие.

Алуминиевата дограма е по-популярна от стандартната PVC поради по-високата си степен на издръжливост. Доказан факт е, че всъщност материалът няма да се повреди дори при изключителни температурни амплитуди – от -80 до + 80 градуса по Целзий.

Впечатляващо е също, че алуминиевата дограма е изключително лесна за поддържане и почистване. За разлика от други не по-малко разпространени видове, тя не изисква специални препарати. Спокойно можем да използваме обикновена гъба и неабразивен препарат.

Последно, но не и по важност, е добре да изберем доказала се с времето фирма за алуминиева дограма, от която да си я поръчаме. По този начин си гарантираме качествен монтаж, което е ключово за дългия живот да профила.

В случай, че имаме нужда от професионално мнения, можем да се допитаме до експертите, които работят в конкретната фирма за дограма. Те ще ни помогнат да вземе най-правилното решение за нашия дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *